Het Groen Werkt staat voor maatschappelijk, sociaal, duurzaam en innovatief. Wij kunnen daarbij ook zeker getypeerd worden als een duurzame onderneming.

Wij zijn een commerciële onderneming, maar wij willen een positief resultaat nastreven op een sociale en duurzame manier. Het is onze missie om op een onderscheidende manier ondersteunend te zijn aan de continuïteit van de branche.

Dat doen wij niet in de vorm van een sociale werkplaats, maar we zoeken in de bedrijfsvoering wel primair naar sociale en duurzame oplossingen voor de beste kwaliteit.

Impact hebben met onze filosofie, dat is wat we willen! Wij bewijzen graag dat inzetten op duurzaamheid en sociale bedrijfsvoering geen geld hoeft te kosten, maar juist oplevert.

(H)Erkennen van talenten
Vanuit Het Groen Werkt zijn wij er van overtuigd dat iedereen over een uniek talent beschikt, maar hiervan mogelijk zelf niet bewust of overtuigd is. De oorzaak hiervan is zeer divers en wij zien het dan ook als uitdaging om deze individuen door middel van maatwerktrajecten en coaching te activeren en in hun kracht te komen. Impact op het individu betekent ook impact met toegevoegde waarde in de maatschappij.

Samenwerken
In aanbestedingen van lokale overheden zien we ook mooie toepassingen, welke helaas niet altijd de juiste invulling krijgen en dus ook niet het gewenste doel bereiken. Op dit gebied verzorgen wij in de samenwerking graag de adviserende en begeleidende rol voor lokale overheid of bedrijfsleven. We zijn kritisch en denken actief mee, met het doel samen een duurzame invulling te realiseren die voor alle partijen een gunstig resultaat oplevert.

Groene sector centraal
Zoals de naam al doet vermoeden staat bij ons de groene sector centraal. Juist in deze sector kunnen we een voorbeeldrol innemen daar duurzaamheid eigenlijk al in het DNA van de sector zit. Het Groen Werkt fungeert als ambassadeur en begeleidt door talent te benutten en te verbinden.

Social-Enterprise
Om bovenstaande kracht bij te zetten hebben wij ons als organisatie ook aangesloten als Social Enterprise (www.social-enterprise.nl). Social-Enterprise is hét netwerk van sociale ondernemingen met aangesloten leden, waarbij het sociale aspect in het DNA zit.

Door onze insteek verwachten wij ook van onze leveranciers dat zij oog hebben voor duurzaamheid in hun bedrijfsvoering. Simpel, meer sociale en duurzame toepassingen brengen continuïteit!