Gebaseerd op 100 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5
Afspraken omtrent salaris, werktijden, en meer

Cao hoveniers 2021

In de cao hoveniers kun je alle afspraken vinden omtrent salaris, werktijden en andere relevante informatie.

Voor iedere branche is er een cao. De cao, oftewel collectieve arbeidsovereenkomst, is een schriftelijke overeenkomst waarin afspraken over arbeidsvoorwaarden staan. Lees hier de cao hoveniers en vind alle afspraken over: loon, toeslagen, werktijden, overwerken, vakantie en pensioen.

CAO hoveniers

De afspraken in een cao gaan altijd voor op de afspraken in een individuele arbeidsovereenkomst. Heb je met jouw werkgever een individuele arbeidsovereenkomst afgesloten? De bepalingen in je contract mogen dan dus niet nadelig afwijken van de cao. Het kan wel zo zijn dat de afspraken met je werkgever gunstiger uitvallen. In dat geval heb je geluk, want dat mag wel afwijken! Houd dit dus goed in de gaten.

Dit verandert er voor jou

Naast het loon, werktijden, vakantie en pensioen is er nog veel meer terug te vinden in de cao. In de cao lees je onder andere informatie over:

  • Het beëindigen of voortzetten van je dienstverband
  • Hoe het zit met schorsing en de maximale arbeidstijd
  • Loon over vakantiedagen
  • Ouderschapsverlof
  • Reistijden
  • Dienstjubileum

Kortom de cao voor hoveniers is zeker de moeite waard om eens op je gemak door te nemen, want zo weet je precies waar je aan toe bent en wat je rechten zijn als werknemer hovenier. Lees het in de volledige cao.

 

Kennismaken?

Benieuwd wat Het Groen Werkt voor je kan betekenen? Neem contact met ons op!