Gebaseerd op 101 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5

Opleiding met baangarantie in het groen

Op zoek naar een opleiding met baangarantie?

Zin in een switch? Overweeg hovenier te worden! Bij Het Groen Werkt leer je niet alleen alles over dit dynamische vak, maar je stapt ook direct in een wereld vol kansen.
Wat maakt ons anders? Nou, check dit:

  • Baangarantie: Klaar met je opleiding? Bam, je hebt meteen een baan. Geen eindeloze sollicitaties, maar direct aan de slag in het groen.
  • Verdienen terwijl je leert: Studeren en toch je bankrekening spekken? Bij ons kan het. Je krijgt salaris tijdens je opleiding, dus je kunt leren zonder financiële stress.
  • Praktijkervaring vanaf dag één: Bij ons zit je niet alleen in de schoolbanken. Je gaat meteen de praktijk in, waar je het echte groenwerk leert.

 

Dus, als je klaar bent voor een baan waar je elke dag met plezier naartoe gaat, omringd door de natuur en met de zekerheid van een vaste job, dan is Het Groen Werkt jouw startpunt.

>> Neem gelijk contact op

 

hovenier bij HGW

 

Waarom kiezen voor een carrière als hovenier?

Dus, waarom zou je hovenier willen worden? Hier zijn een paar redenen waarom een switch naar het groen een topkeuze is:

Jij gaat meer buiten leven

Zeg maar dag tegen die muffe kantoorlucht. Als hovenier ben je altijd buiten, frisse lucht en natuur om je heen. Je kantoor? Dat is elke dag ergens anders in het groen.

Creatieve vrijheid

Elke tuin is een blanco canvas. Jij hebt de creatieve vrijheid om iets moois te maken. Geen dag is hetzelfde en jouw creatieve skills maken elke tuin uniek.

Hoveniers zijn fit!

Vergeet de sportschool, als hovenier ben je constant in beweging. Het is de perfecte mix van fysiek werk en genieten van de buitenlucht. Goed voor lichaam én geest!

Je draagt écht iets bij aan de natuur

Als hovenier draag je bij aan een groenere wereld. Je werkt met levende planten en draagt bij aan biodiversiteit. Elke dag maak je een positieve impact op het milieu.

Je deelt successen met je team

Je werkt vaak in een team, wat zorgt voor een sterke band en veel gezelligheid. Samen klussen klaren en trots zijn op het resultaat.

Je krijgt geen spijt van je carrièreswitch

En dan de verhalen van de hoveniers zelf. Zoals die van Mike, die na een kantoorbaan besloot het roer om te gooien. Nu zegt hij: “Elke dag in de natuur werken geeft me een gevoel van vrijheid dat ik achter een bureau nooit vond. En het moment dat je een tuin ziet opbloeien waar je zelf aan hebt gewerkt, dat is onbetaalbaar.”

Of Emma, die altijd al een passie had voor planten. Zij vertelt: “Als hovenier kan ik mijn liefde voor de natuur kwijt. Ik leer elke dag bij en zie direct het resultaat van mijn werk. Het is zo belonend!”

Kortom, een carrière als hovenier biedt je de kans om je passie voor de natuur te volgen, creatief bezig te zijn, en een echte impact te maken. Klinkt goed, toch?

>> Dat wil ik ook!

 

opleiding met baangarantie in het groen

 

Zo ziet ons BBL-traject eruit

Overweeg je een carrière in het groen? Dan is het BBL-traject bij Het Groen Werkt echt iets voor jou. Dit is de perfecte mix van werken en leren, waardoor je direct praktijkervaring opdoet terwijl je studeert. Hier is wat je moet weten over dit unieke traject:

4 dagen werken, 1 dag school

In het BBL-traject werk je vier dagen per week bij een hoveniersbedrijf in de buurt. Zo krijg je hands-on ervaring en leer je het vak van echte professionals. De vijfde dag? Die breng je door op school, waar je de theorie leert die je nodig hebt om in de praktijk te schitteren.

De eerste maand al inkomsten

Goed nieuws! Tijdens je opleiding krijg je gewoon betaald. Dit betekent dat je niet alleen waardevolle werkervaring opdoet, maar ook een inkomen hebt. Ben je jonger dan 21? Dan krijg je zelfs je schooldag doorbetaald. Ben je 21 of ouder? Dan kun je rekenen op een studiekostenvergoeding.

Professionele begeleiding vanuit Stichting TRI

We werken samen met Stichting TRI, een organisatie die bekend staat om haar expertise in groenonderwijs. Deze samenwerking zorgt ervoor dat je opleiding van topkwaliteit is en dat je de nieuwste technieken en inzichten leert.

Het BBL-traject is dus de ideale manier om je carrière in het groen te starten. Je combineert leren met werken, verdient een salaris en doet tegelijkertijd onmisbare praktijkervaring op. Met de steun van Stichting TRI ben je verzekerd van een opleiding die je perfect voorbereidt op een succesvolle toekomst als hovenier. Kortom, een slimme zet voor iedereen die klaar is voor een groene toekomst!

 

Avondopleiding met baangarantie?

Voor wie overdag druk is, maar toch een carrière in het groen ambieert, biedt Het Groen Werkt een flexibele avondopleiding. Zo hoef je geen verplichtingen op te geven.

De avondopleiding is zo opgezet dat je vijf dagen per week werkt en één avond per week naar school gaat. Dit maakt het mogelijk om je werk en studie te combineren.

Naast de avondlessen, is er ook één keer per maand een praktijkdag. Tijdens deze dagen pas je de geleerde theorie toe in echte werkomgevingen, waardoor je ervaring nog waardevoller wordt.

Een extra pluspunt is dat Het Groen Werkt de volledige opleidingskosten voor zijn rekening neemt. Zo kun je je volledig focussen op je studie en praktijkervaring, zonder je zorgen te maken over financiën.

>> Aanmelden Avondopleiding 

 

hovenier in het groen

 

Een slimme zet, maak jij hem?

Ben je klaar om je carrière een frisse, groene wending te geven? Bij Het Groen Werkt zijn we altijd op zoek naar nieuwe talenten met een passie voor groen. Dus, als je zin hebt om je leven wat meer kleur en natuur te geven, dan is dit je kans!

Heb je nog vragen of ben je al overtuigd en klaar om je wortels in de groene sector te planten? Neem dan contact met ons op. We staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij je inschrijving.

>> Aanmelden BBL Opleiding

 

Kennismaken?

Benieuwd wat Het Groen Werkt voor je kan betekenen? Neem contact met ons op!