Gebaseerd op 100 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5
Als BBL-hovenier ben je vanaf dag één in de praktijk actief.

Wat is een BBL-hovenier?

Een BBL-hovenier is een hovenier in opleiding. Ben jij toe aan een carrièreswitch, maar wil je wel graag blijven werken in de tijd dat je je laat omscholen?

Met de BBL-opleiding tot hovenier werk je vier dagen bij een hoveniersbedrijf en ga je één dag naar school. Ben je nieuwsgierig naar wat een BBL-hovenier precies doet, lees dan snel verder.

Werk als BBL-hovenier

Als BBL-hovenier ben je vanaf dag één in de praktijk actief. Je leert de fijne kneepjes van het vak binnen het hoveniersbedrijf waar je vier dagen in de week werkt. Natuurlijk leg je tijdens de vijfde dag van de week ook een theoretische basis om je werk als hovenier zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Het voordeel van deze opleiding is dat je tijdens je studie al helemaal kan proeven hoe het werkleven als hovenier is. Je werkt bij verschillende bedrijven en bent daarna gegarandeerd van een baan!

Voordelen BBL-opleiding

Het fijne aan de BBL-opleiding is dat het een goede mogelijkheid biedt als je je wilt laten omscholen.

Ook als je liever leert door te doen, is een BBL-opleiding echt iets voor jou! En ben je 21 jaar of jonger, dan wordt jouw schooldag gewoon uitbetaald. Ben je boven de 21 dan krijg je een studiekostenvergoeding.

Wil jij hovenier worden? Meld je dan nu aan voor de BBL-opleiding. Laat ook gerust je gegevens achter als je meer informatie wilt ontvangen.

Veelgestelde vragen: Wat is een BBL-hovenier?

De toelatingseisen om te beginnen met de bbl-opleiding tot hovenier:

  • Met een vmbo-kader diploma start je op niveau 3
  • Met een vmbo-theoretisch diploma start je op niveau 4
  • Met een startkwalificatie begin je op niveau 2,3 of 4
  • Heb je geen startkwalificatie? Volg dan eerst een entree opleiding van 1 jaar, deze gelijk staat aan mbo niveau 1
  • Of heb je wegens omstandigheden nooit je startkwalificatie kunnen behalen? Maar denk je op niveau 2 te kunnen starten? Dan raden we je aan om in gesprek te gaan om te kijken wat de mogelijkheden voor jou zijn.

De duur van de opleiding bbl hovenier is afhankelijk van het niveau waarop je deze volgt. Niveau 3 en niveau 4 duren beide 3 jaar. Over niveau 2 doe je minder lang: deze rond je na 2 jaar al af. Over niveau 1 doe je 1 jaar.

De opleiding bbl hovenier begint elk jaar in september. Wil je liever al eerder beginnen en niet meer tot september wachten? Dan kun je alvast aan de slag gaan met werken bij je leer-werk bedrijf. Zo begin je alvast met leren in de praktijk en krijg je vanaf september op school de theoretische kennis en verdieping. Je start de opleiding dan dus met extra kennis en ervaring, dat is mooi meegenomen!

Is jouw vraag nog niet beantwoord? Kijk dan eens op deze pagina.

Kennismaken?

Benieuwd wat Het Groen Werkt voor je kan betekenen? Neem contact met ons op!