Gebaseerd op 101 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5

Leren en verdienen!

Hoveniersopleiding MBO

Het is de ideale combinatie: een hoveniersopleiding op MBO-niveau afronden en tegelijkertijd een salaris verdienen! Het vak van hovenier is een vak dat je alleen in de praktijk goed kunt leren. Door het onderhouden van parken, tuinen en landschappen, het veilig omgaan met machines en gereedschappen en het gebruiken van je creativiteit leer je het vak in de praktijk.

Het Groen Werkt biedt een BBL-opleiding en avondopleiding aan, waarbij praktijk en theorie hand in hand gaan. Zo krijg je bijvoorbeeld les in de vakken bodemkunde, plantenkennis, bestrating, aanleg, onderhoud. Het grote voordeel is dat deze opleidingen ideaal zijn om een MBO-diploma te behalen en tegelijkertijd een salaris te verdienen. Wist je trouwens dat hoveniers snel aan een werk-en-leerbedrijf komen en dat er veel vraag naar hoveniers is op de arbeidsmarkt? Daardoor regelt Het Groen Werkt altijd een werkplek bij jou in de buurt!

Hovenier worden = een mooi vak leren!

Het Groen Werkt biedt een BBL-opleiding en avondopleiding aan, waarbij praktijk en theorie met elkaar gecombineerd wordt. Ten eerste is het grote voordeel is dat je meteen in praktijk kunt brengen wat je op de opleiding leert. Ten tweede zijn beide opleidingen ideaal om een MBO-diploma te behalen en tegelijkertijd een salaris te verdienen. Als laatste, wist je dat hoveniers snel aan een werk-en-leerbedrijf komen en dat er veel vraag naar hoveniers is op de arbeidsmarkt? Daardoor kan Het Groen Werkt een werkplek bij jou in de buurt regelen!

  • Wij betalen jouw opleiding
  • Extra cursussen naast je reguliere opleiding
  • Relevante certificaten
  • Vaktechniek staat centraal
  • Werkervaring bij verschillende bedrijven
  • Per maand vanuit school één praktijkdag
  • Gegarandeerd een baan na afronding van je opleiding!

Hoveniersopleiding MBO, diverse varianten

De hoveniersopleiding op mbo-niveau wordt op meerdere manieren aangeboden, een leer-werktraject is de meest voorkomende. De opleiding tot vakbekwaam hovenier duurt drie jaar en is MBO niveau 3. Maar ook opleidingen op niveau 1 (Assistent hovenier), niveau 2 (Medewerker Hovenier) en niveau 4 (Opzichter/uitvoerder groene leefruimte) zijn via ons te volgen.

Daarom is Het Groen Werkt opgericht, om je te helpen snel een passende werkgever en opleiding te vinden.

avondopleiding hovenierVoor onze opleidingen werken we samen met het opleidingstraject van TRI. Bekijk hier meer informatie over de verschillende varianten: hovenier werken en leren.

We helpen je graag met het verkennen en benutten van je talent!

Kennismaken?

Benieuwd wat Het Groen Werkt voor je kan betekenen? Neem contact met ons op!