Gebaseerd op 101 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5

Groen opleiding gezocht?

Ben jij klaar om je carrière een nieuwe wending te geven? Bij Het Groen Werkt openen we graag de deur naar een opleiding in het groen. Of je nu aan het begin van je loopbaan staat of al enige ervaring in het groen hebt opgedaan, onze opleidingen zijn interessant voor ieder die verder wilt in het groen. Lees snel verder!

Waarom een baan in het groen?

Werken in het groen is meer dan alleen een baan. Het is werken in de frisse lucht, creatief bezig zijn en bijdragen aan een groenere wereld. Of je nu tuinen wilt ontwerpen, parken wilt onderhouden of aan grotere projecten wilt werken, een baan in het groen heeft voor ieder wat wilt. Natuurlijk, het is aanpakken, maar het is werk dat veel voldoening geeft.

> Benieuwd wat een hovenier verdiend? 

 

opleiding in het groen - ontwerper

 

Welke opleidingsmogelijkheden zijn er?

De meest voor de hand liggende keuzes zijn: de BBL opleiding en de avondopleiding.

BBL-opleiding in het groen

In de BBL opleiding werk je vier dagen per week en ga je één dag naar school. Dit is perfect als je wilt leren terwijl je werkt. Je verdient geld tijdens je opleiding, en als je jonger bent dan 21 jaar, krijg je zelfs betaald voor je schooldag. Ben je ouder dan 21? Dan krijg je een vergoeding voor je studiekosten.

Avondopleiding

De avondopleiding is ideaal als je al in het groen werkt en je vaardigheden wilt verbeteren of een nieuwe richting op wilt. Je werkt vijf dagen en gaat één avond per week naar school. Wij betalen je opleiding, zodat je je kunt concentreren op leren en werken.

In beide gevallen kies je voor een opleiding met baangarantie! Dat is mooi meegenomen.

 

Een MBO opleiding in het groen volgen?

Denk je aan een MBO opleiding in het groen? Dan zit je bij Het Groen Werkt helemaal goed. Onze MBO opleidingen zijn de perfecte eerste stap naar een carrière waarin je elke dag buiten bent en met je handen werkt. Wat kun je verwachten? De opleidingen zijn praktisch, direct toepasbaar en gericht op wat je echt nodig hebt in het werkveld.

De structuur van de opleiding is simpel: je combineert leren met werken. Afhankelijk van de opleiding werk je een aantal dagen per week en ga je één of meer dagen naar school. Zo krijg je het beste van twee werelden: praktijkervaring bij een groenbedrijf en theoretische kennis in de klas.

Hoe lang duurt het?

De meeste van onze MBO opleidingen duren tussen de 2 en 4 jaar, afhankelijk van het niveau en jouw voortgang. En het mooie is: je kunt vaak al beginnen werken terwijl je studeert.

Qua specialisaties is er genoeg keuze. Of je nu interesse hebt in tuinaanleg, groenvoorziening, of iets specifiekers zoals boomverzorging, wij hebben een opleiding die bij jou past.

> Bekijk hier alle openstaande vacatures

 

Student in het groen

 

Groen, Grond en Infra

Interesse in een opleiding die je niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst van waarde maakt in de groene sector? Onze opleiding Groen Grond en Infra bij Het Groen Werkt is precies wat je zoekt. Deze opleiding is helemaal gericht op de praktijk en bereidt je voor op een dynamische carrière in de groen-, grond- en infrasector.

Wat houdt het in? Deze opleiding combineert praktische vaardigheden met essentiële kennis over alles wat met groen, grond en infrastructuur te maken heeft. Je leert over landschapsinrichting, bodembeheer, en hoe je grote en kleine groenprojecten van begin tot eind aanpakt.

De focus ligt op het opdoen van echte praktijkervaring. Je brengt een groot deel van je tijd door op werklocaties, waar je direct toepast wat je hebt geleerd. Dit betekent dat je niet alleen uit boeken leert, maar vooral door te doen – de beste manier om het vak echt onder de knie te krijgen.

En na je opleiding? De groen-, grond- en infrasector is altijd in beweging en biedt volop kansen. Met deze opleiding op zak ben je klaar voor een scala aan banen. Denk aan werk in landschapsbeheer, stedelijke groenprojecten of bij gespecialiseerde groenbedrijven. De vaardigheden die je leert zijn niet alleen nu, maar ook in de toekomst enorm waardevol.

 

mbo opleiding groen student

 

De pluspunten van een opleiding via Het Groen Werkt

Bij Het Groen Werkt snappen we dat een opleiding meer moet zijn dan alleen leren. Daarom bieden we niet alleen topopleidingen in het groen, maar zorgen we ook voor baangarantie en waardevolle werkervaring. Onze pluspunten? Die zetten we graag voor je op een rij. Zodat je zelf een juiste afweging kunt maken.

  1. Zekerheid van werk na het succesvol afronden van je opleiding.
  2. Verdien geld terwijl je leert, dat is lekker cashen!
  3. Directe toepassing van geleerde vaardigheden in de praktijk. Praktisch!
  4. Je krijgt de mogelijkheid om bij verschillende bedrijven en in diverse projecten ervaring op te doen.
  5. Je ontvangt ondersteuning van ervaren professionals en docenten.
  6. Kies zelf tussen de BBL-opleiding en avondopleiding, afhankelijk van je persoonlijke situatie.
  7. Netwerk jezelf naar je ideale werkgever. Je kunt contacten leggen met professionals en bedrijven in de groene sector.
  8. Wie bieden je aanvullende cursussen aan en helpen met het behalen van relevante certificaten.
  9. Geen dag is hetzelfde in het groen!
  10. Uniek opleidingstraject met TRI Groei in Groen.

Start jouw groene opleiding vandaag nog

Benieuwd wat Het Groen Werkt voor jouw groene carrière kan betekenen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Kennismaken?

Benieuwd wat Het Groen Werkt voor je kan betekenen? Neem contact met ons op!