Gebaseerd op 101 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5

Wilfried Wouters: “De Enk is meer dan een bedrijf”

Wilfried Wouters staat aan het roer van De Enk Groen & Golf, een onderneming die zich inzet voor het creëren van prachtige, duurzame groenprojecten. Wat De Enk onderscheidt, is hun unieke benadering van klant- en werknemersrelaties.

“De Enk is meer dan alleen een bedrijf, het is een familie,” benadrukt Wilfried. “Wij geven onze medewerkers ruime vrijheid en verantwoordelijkheid, wat cruciaal is voor ons collectieve succes.”

 

Het Aanpakken van Personeelstekorten

Geconfronteerd met een personeelstekort, heeft De Enk proactieve stappen ondernomen. Ze hebben banden aangehaald met lokale scholen en nieuwe talentwervingscampagnes geïnitieerd. “Het creëren van een optimale werkomgeving is essentieel. We streven ernaar onze medewerkers niet alleen te behouden, maar ook te begrijpen wat hen drijft,” legt Wilfried uit. Deze tekorten hebben tastbare gevolgen: projectvertragingen en operationele uitdagingen wanneer een medewerker uitvalt.

 

Investering in Mensen: De Toekomst van De Enk

“In onze mensen investeren is investeren in de toekomst,” zegt Wilfried. De Enk moedigt zij-instromers aan en biedt opleidingsmogelijkheden, zoals de VHG-brancheopleiding. Een voorbeeld hiervan is David Visser, wiens baanbehoud in de wintermaanden getuigt van De Enk’s inzet voor werknemerstevredenheid. “Het behouden van talent zoals David is essentieel. We passen ons aan om hen aan boord te houden,” legt Wilfried uit.

Lees hier meer over het verhaal van David.

De samenwerking met Het Groen Werkt heeft ook positief bijgedragen. “De steun en snelle respons die we krijgen is onmisbaar voor onze operaties,” voegt Wilfried toe.

 

Conclusie: Investeren in Mensen is Cruciaal

Wilfried’s visie onderstreept het belang van investeren in mensen binnen de groensector. Door ervoor te zorgen dat werknemers zich gewaardeerd en ondersteund voelen, dragen bedrijven als De Enk bij aan het behoud en aantrekken van talent, wat essentieel is voor de groei en het succes van de sector.

Deel dit bericht:

LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Misschien ook interessant: