Gebaseerd op 101 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5

Carrièreswitch op latere leeftijd – Kan dat nog?

Ja, natuurlijk kan dat! Dit bewijst kersverse hovenier André maar eens te meer. Deze echte doener met de respectabele leeftijd van 63 jaar besloot een carrièreswitch te maken tot hovenier, en met succes!

Stel je eens voor: je werkt 44 jaar lang in de glastuinbouw en opeens krijg je te horen dat jouw werkzaamheden bij de firma ophouden. Wat doe je dan? De pensioengerechtigde leeftijd heb je nog niet behaald en stilzitten is niet je ding. Het vergt dan enige moed om een nieuw avontuur aan te gaan, als je al zo lang op je vertrouwde werkplek zit.

Van je hobby je werk kunnen maken – hoe mooi is dat!

Toch besloot André er vol voor te gaan. Achter de geraniums wil hij namelijk voorlopig nog niet, stilzitten is immers niets voor deze echte aanpakker. Al snel gaat hij aan de slag met diverse klussen in de tuin. Hoe mooi zou het zijn als je van deze ‘hobby’ je werk kunt maken. Maar waar te beginnen?

Het is namelijk niet zo makkelijk om ergens ‘koud’ op gesprek te gaan als je nog nooit eerder in je leven hebt hoeven solliciteren. Maar dan komt de magie van de groene sector om de hoek kijken. Als je namelijk fit, loyaal en gemotiveerd bent net als André, is een nieuwe uitdaging in het groen zo geregeld.

Met de juiste werkmentaliteit, twee rechterhanden en affiniteit met tuinieren is er altijd een mooie werkplek in de buurt beschikbaar. Zo ook voor André! Aan die grote glimlach te zien, zit hij helemaal op zijn plek als hovenier bij Visio Vireo Tuinen in Steenbergen.

Dit is waar wij het voor doen bij Het Groen Werkt: een bijdrage leveren aan het werkgeluk van hoveniers! Wil jij net als André de switch maken naar het groen en ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via info@hetgroenwerkt.nl of bel naar 085 – 20 19 800.

Landelijk ruim 500 vacatures

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als hovenier, groenvoorziener, calculator, projectleider of ben je toevallig een leerling hovenier? Dan kun je bij ons áltijd terecht. Wij gaan graag voor jou aan de slag, zodat jij kunt groeien in het groen. Oriënteer via deze pagina naar beschikbare vacatures of bekijk de mogelijkheden van een leerwerktraject.

Deel dit bericht:

LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Misschien ook interessant: