Gebaseerd op 100 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5

11 vragen aan de groenprofessional

11 vragen aan de groenprofessional: deze keer de beurt aan Marc. Begonnen aan een nieuwe uitdaging in het groen via Het Groen Werkt en inmiddels in dienst bij Idverde Realisatie Venray. Lees hier zijn verhaal!

1. Wie ben je?

Mijn naam is Marc Reukers. Ik ben van oorsprong kok en heb daarna een tijd in de logistiek gewerkt en daarna weer als kok. Verder werkte ik al verschillende jaren op een landgoed waar ik veel in de tuin werkte en alle voorkomende werkzaamheden deed.

2. Hoe oud ben je?

Ik ben 54 jaar.

3. Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik ben vaak bezig met de jacht (jager) met mijn jachthond. Daarnaast ben ik ook amateur geoloog waarbij ik zoek naar edelstenen.

Marc over Het Groen Werkt: ”Ze hebben me de kans geboden om in het groen te starten en me verbonden aan een leuk bedrijf!”

4. Waarom heb je gekozen voor het groen?

Ik ben altijd graag buiten in de natuur en was wel al geprikkeld door het groen, vanwege het werk op het landgoed. Ik was zoekende naar een nieuwe uitdaging en zag jullie vacature staan. Door jullie snelle actie hierop heb ik de keuze voor het groen gemaakt.

5. Heb je het naar je zin bij Idverde?

Ja is prima! Heel divers werk. Vaak wordt het groot groen gezien als eentonig werk, maar dat ervaar ik helemaal niet zo. De ene week ben je daar bezig en dan weer daar. En je hebt heel veel voldoening van je werk. Natuurlijk moeten we ook weleens schoffelen, maar dit is maar een klein aandeel van het werk. Het is een leuk team en ze zetten je in waar je kwaliteiten liggen!

6. Wat vind je het leukste werk om te doen?

Daktuinen vind ik wel erg leuk om te doen. Verder vind ik de grote projecten in de aanleg erg leuk.

7. Wat vind je het minst leuke om te doen?

Schoffelen, maar dit komt niet veel voor.

8. Wat hoop je nog allemaal te leren?

Met name daktuinen. Maar hierin denken ze bij Idverde ook mee, want binnenkort ga ik op cursus dak-en gevelbeplanting.

9. Wat is je ervaring met Het Groen Werkt?

Heel goed en prettig! Hun bereikbaarheid is goed en als je een vraag stelt krijg je snel antwoord. Eddy is ook erg betrokken bij het proces. Hij onderhoudt contact met me en komt langs op de werkplek om te kijken hoe alles gaat.

10. Wat heeft Het Groen Werkt voor jou betekent?

Ze hebben me de kans geboden om in het groen te starten en me verbonden aan een leuk bedrijf!

11. Raad je Het Groen Werkt bij anderen aan?

Zeker! Eddy weet hoe het vak werkt door zijn ervaring als hovenier. Hij kijkt naar mij als persoon en weet wat mijn wensen zijn. Daar zoekt hij dan een passende baan bij, is mijn ervaring. Ik heb ook andere ervaringen met uitzendbureaus maar de betrokkenheid die ik hier heb ervaren had ik nog niet eerder.

Het Groen Werkt: ook voor jou!

Dit is waar wij het voor doen bij Het Groen Werkt: een bijdrage leveren aan het werkgeluk van groenprofessionals! Wil jij net als Marc de switch maken naar het groen en ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via info@hetgroenwerkt.nl of bel naar 085 – 20 19 800.

Landelijk ruim 300 vacatures

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als hovenier, groenvoorziener, calculator, projectleider of ben je toevallig een leerling hovenier? Dan kun je bij ons áltijd terecht. Wij gaan graag voor jou aan de slag, zodat jij kunt groeien in het groen. Oriënteer via deze pagina naar beschikbare vacatures of bekijk de mogelijkheden van een leerwerktraject.

Deel dit bericht:

LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Misschien ook interessant: