Gebaseerd op 100 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5

Hovenier interview: maak kennis met Teklesenbet!

Vandaag maken we kennis met Teklesenbet. Met veel plezier aan het werk in het groen via Het Groen Werkt en Donker Groep. Lees hier zijn verhaal!

Even voorstellen…

Goedendag allemaal, mijn naam is Teklesenbet Russom. Ik ben 32 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Eritrea. In 2015 ben ik naar Nederland gekomen, hier heb ik een half jaar in verschillende AZC’s gewoond. In 2016 kreeg ik een huis in Breda en ben ik ook Nederlands gaan leren. Twee jaar later kon ik eindelijk aan mijn BBL-opleiding groen beginnen!

In mijn vrije tijd wandel ik graag, lees ik de krant en zit ik uiteraard graag samen met mijn vrienden op het terras. Ook is tuinieren een grote hobby van mij, hier komt ook mijn passie voor het groen vandaan. Ik heb gekozen om in het groen te gaan werken, omdat ik bijna heel mijn leven op een boerderij heb gewoond. Hier moest ik altijd de planten en dieren verzorgen. Dit deed ik met ontzettend veel plezier, waardoor mijn keuze voor het groen een vrij logische stap is geweest!

Dankzij Het Groen Werkt kon ik voordat ik mijn jaarcontract tekende, eerst nog twee maanden naar mijn oude woonplaats.

Waar ben je nu werkzaam?

Momenteel werk ik bij Donker Groep. Hier heb ik het heel erg naar mijn zin. Vaak moet je hier hard werken maar gelukkig ben ik daar niet vies van! Door mijn werk kom ik ook op veel verschillende plekken in Brabant zoals: Tilburg, Wouw, Roosendaal, Breda, Oosterhout en soms zelfs in België! Het werk is op iedere plek anders want geen gebied is hetzelfde, dit maak het werk zo leuk.

De ene keer moet je bijvoorbeeld met kranen werken en de andere keer weer alleen met je handen, iedere dag is weer anders. Het leukste werk om te doen vind ik toch echt wel: het onderhouden van planten, knippen van planten of struiken, bladblazen, schoffelen en grasmaaien. Straten daarentegen is iets wat mij persoonlijk niet zo aanspreekt, dit vind ik vaak erg zwaar om te doen. Binnen dit bedrijf hoop ik nog de machines te leren besturen, dit lijkt mij erg gaaf werk. Omdat ik nu nog niet super veel ervaring heb gaat dit nu nog niet, maar hopelijk in de toekomst wel!


Accountmanager Jeroen feliciteert Teklesenbet met zijn directe dienstverband bij Donker Groep

Wat heeft Het Groen Werkt voor jou betekend?

Mijn ervaring met Het Groen Werkt is uiterst positief. Het contact verliep altijd snel en prettig, ik werd goed begeleid met zaken die ik niet begreep. Ook werd ik altijd spoedig teruggebeld! Dankzij Het Groen Werkt kon ik voordat ik mijn jaarcontract tekende eerst nog twee maanden naar mijn oude woonplaats.

Echter zou dit betekenen dat ik dan in die periode geen inkomen zou hebben. Het Groen Werkt heeft mij hier uiterst goed in begeleid en uiteindelijk was alles goed gekomen en heb ik in deze periode toch een inkomen gehad via het UWV.

Kortom ik ben uiterst tevreden over de dienstverlening!

Deel dit bericht:

LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Misschien ook interessant: