Gebaseerd op 101 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5
Dit moet je weten!

Cao hovenier salaris 2023

In de hovenier cao vind je informatie met betrekking tot het salaris en andere relevante zaken.

Voor de groene sector is er een cao opgesteld. De cao, oftewel collectieve arbeidsovereenkomst, is een schriftelijke overeenkomst waarin je alle afspraken over arbeidsvoorwaarden kunt vinden. Lees in de cao meer over het salaris in de groene sector.

Het CAO

Het is goed om te weten dat de afspraken die in een cao gemaakt zijn altijd voorrang hebben op de afspraken die in je individuele arbeidsovereenkomst staan. Heb je een arbeidsovereenkomst afgesloten met jouw werkgever? Let er dan op dat de bepalingen in je contract nooit nadelig mogen afwijken van de cao. Het kan ook voorkomen dat de afspraken met je werkgever gunstiger uitvallen. Dan heb je geluk, want dit mag wel afwijken!

Wat lees je in de CAO voor hoveniers over salaris?

Naast werktijden, loon, vakantie en pensioen is er nog veel meer terug te vinden in de cao, waaronder veel informatie over het salaris van een hovenier. Er wordt verder ingegaan op de loonschalen van de hoveniersbranche. Daarnaast vind je een volledige lijst over het maand- en weekloon volgens de loonschalen.

Je vindt verschillende loonschalen in de cao, zodat je de veranderingen in de schalen met elkaar kan vergelijken. De invulling van de loonschalen per 1 januari 2023 is bijvoorbeeld anders dan de loonschaal van juli 2022. Ook de lonen van jongeren met bijbaantjes in de groene sector komen aan bod. Ben je benieuwd naar alle informatie over het salaris van een hovenier? Lees dan nu de cao voor hoveniers.

Kennismaken?

Benieuwd wat Het Groen Werkt voor je kan betekenen? Neem contact met ons op!