Gebaseerd op 101 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5

Outplacement hovenier

Outplacement hoveniersbranche

Outplacement is van toepassing wanneer de werkgever een werknemer (om welke reden dan ook) niet langer in dienst wil houden. Aanleiding voor een outplacementtraject kan zijn dat er een reorganisatie plaatsvindt, of omdat er binnen het bedrijf een onoplosbaar conflict is ontstaan tussen werkgever en werknemer.

Ook bij seizoenswerk zoals in de hoveniersbranche vindt outplacement met regelmaat plaats. Outplacement hovenier? Wij informeren u in dit artikel graag.

Outplacement biedt de volgende voordelen:

  • Advies bij het vinden van een geschikte baan
  • Begeleiding gedurende het hele traject
  • Hulp bij het opstarten van een nieuwe activiteit
  • Vind sneller een baan door middel van outplacement
  • Vind een betere baan dan je had!
  • Wilt u meer weten over outplacement hovenier?
  • Het Groen Werkt geeft u graag advies.

Outplacement voor de werknemer

De reden om voor een outplacementtraject te kiezen is dat de werkgever actief meedenkt bij het vinden van een nieuwe baan door de werknemer.

Er zijn verschillende manieren mogelijk om een outplacementtraject te doorlopen. Wanneer je als hovenier een outplacementtraject hebt gevolgd, dien je dit goed af te ronden, voordat je verder zoekt naar een nieuwe baan binnen de hovenierssector.

Het is belangrijk dat je weet wat jouw kwaliteiten zijn. Daarnaast is het handig om jouw sollicitatie skills goed voor te bereiden. Bekijk voor jezelf alle aspecten die bij een sollicitatie komen kijken en zorg dat je als hovenier op ieder aspect voorbereidt bent.

Het belangrijkste is dat je jezelf ervan bewust bent dat er bij een outplacement voor hoveniers alleen hulp wordt geboden bij het zoeken naar een geschikte baan. Uiteindelijk blijf jij degene die tijdens de sollicitatie persoonlijke inbreng geeft, wat de basis is voor het eindoordeel van de werkgever.

Outplacement hoveniersbranche

In de hoveniersbranche wordt regelmatig gekozen voor outplacement. Het stelt werkgevers in staat om op een nette manier afscheid te nemen van de werknemer. Voor de werknemer heeft outplacement als voordeel dat hij sneller een nieuwe baan krijgt. Het outplacementtraject loopt door totdat er een passende baan is gevonden. Het recht op outplacement voor een hovenier wordt vaak vastgelegd in een overeenkomst of in een samengesteld plan.

Als het outplacementtraject uiteindelijk kan worden ingevuld met een passende en betaalde baan voor de hovenier, kunnen we spreken van een positief resultaat. Maar hoe moet je dit als werkgever aanpakken? Wat wordt er nu uiteindelijk van deze werknemer verwacht? Wat mag deze werknemer nu allemaal accepteren en wat niet? Het Groen Werkt adviseert over outplacement en zorgt ervoor dat voor zowel werkgever als werknemer een positief resultaat ontstaat.

Meer informatie?

Benieuwd wat Het Groen Werkt voor je kan betekenen? Neem contact met ons op!

Diensten van Het Groen Werkt