Gebaseerd op 101 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5

Cursus hovenier

Met je handen te werken, buiten de frisse lucht inademen, en direct resultaat zien van het werk wat je doet? Bij Het Groen Werkt begrijpen we dat de beste manier om het hoveniersvak te leren, niet alleen uit boeken of online cursussen komt.

Het echte leren gebeurt in de praktijk, daar waar je het groen kunt voelen, ruiken en vormgeven.

Daarom bieden wij, ook voor jou, een uniek traject aan, waarbij je niet alleen de kneepjes van het vak leert, maar ook direct toepast in de praktijk.

Vanaf dag één ben je onderdeel van ons team en werk je mee aan uiteenlopende groenprojecten. Dit is niet zomaar een opleiding; het is een traject waarbij je groeit, bloeit en jezelf ontwikkelt tot een volwaardige hovenier.

En het mooiste van alles? Bij Het Groen Werkt heb je een baangarantie zodra je jouw opleiding afrondt.

Bovendien, omdat we geloven dat goed werk beloond moet worden, ontvang je tijdens je opleiding een eerlijk salaris. Wij investeren in jou, net zoals jij investeert in het groen.

In de rest van dit artikel verkennen we hoe jij via Het Groen Werkt jouw carrière als hovenier kan starten. Welkom bij Het Groen Werkt, waar mogelijk jouw toekomst als hovenier start. 😉

 

twee handen in de grond aan het werk

 

Wie zijn Het Groen Werkt?

Bij Het Groen Werkt draait alles om het werven, selecteren en opleiden van personeel in de groensector. Maar we kijken verder dan alleen je papieren.

Voor ons zijn jouw houding, motivatie en inzet net zo belangrijk.

Misschien ben je al op zoek gegaan naar cursussen om hovenier te worden, en dat begrijpen we volkomen.

Het vak van hovenier is immers niet alleen leuk en interessant, maar biedt je ook de kans om dagelijks buiten te zijn – iets wat iedereen vrolijk maakt.

Als hovenier ontvang je een goed salaris, en met de juiste ervaring en inzet kan dit snel oplopen. Op deze pagina vind je meer informatie over de salarismogelijkheden en voordelen van het werken in het groen.

>> Dit is jouw salaris als hovenier

 

Bij Het Groen Werkt helpen we jou een stevige stap te zetten richting de baan als hovenier.

Met opties zoals een Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) en avondopleidingen, ben jij verzekerd van praktijkgericht leren en onze professionele begeleiding.

Geïnteresseerd en wil je meer weten? App, bel of mail ons. Wij staan klaar om samen met jou jouw groene droom waar te maken.

>> Naar het contactformulier

 

Aha, dat is hovenier zijn

Stel je voor: werken in de frisse buitenlucht, creatief bezig zijn en bijdragen aan een prachtige groene omgeving. Als dit je enthousiast maakt, dan is een carrière als hovenier via Het Groen Werkt wellicht iets voor jou.

Maar wat houdt dit werk precies in? Als hovenier kun je je bezighouden met uiteenlopende taken, van het ontwerpen van tuinen en het onderhouden van parken tot het werken aan grote groenprojecten in heel Nederland. En het mooie is, via Het Groen Werkt is dit allemaal mogelijk.

Werken als hovenier betekent aanpakken, maar het is ook een beroep dat veel voldoening geeft. En het fijne is, je kunt snel aan de slag.

Wij bieden een MBO-opleiding in het groen, een perfecte eerste stap waarbij je een combinatie vindt van leren en werken. Meestal breng je één of twee dagen per week door op school, terwijl je de rest van de tijd in de praktijk werkt bij een groenbedrijf. Zo krijg je de kennis deeltijd, terwijl je direct ervaring opdoet.

Hoe lang duurt zo’n opleiding? De meeste trajecten duren tussen de 2 en 4 jaar, afhankelijk van je leercurve en het niveau dat je al hebt.

Een groot voordeel is dat je bijna direct kunt beginnen met werken, terwijl je leert. Je kunt ook zelf kiezen waarin je wilt specialiseren: tuinaanleg, groenvoorziening, machinist, of misschien als boomverzorger.

>> Meer over onze Buiten Werken Beroepen 🌱

 

Bij Het Groen Werkt hebben we connecties met hoveniersbedrijven en groenbedrijven door heel Nederland. Hierdoor kunnen we jouw wensen afstemmen en de opdracht vinden die het beste bij jou past.

 

werken als hovenier

 

 

Een cursus tot Hovenier? Echt niet nodig!

Waarom zou je genoegen nemen met een standaard online cursus, als je een opleiding kunt volgen via Het Groen Werkt?

Bij ons spring je direct in het diepe: je gaat aan de slag, hebt baangarantie en je krijgt direct uitbetaald.

Hovenier word je niet door achter een computer te zitten, maar door je handschoenen aan te trekken en écht met het groen bezig te zijn.

Natuurlijk, ook jij wilt een goed inkomen verdienen. En dat is zeker mogelijk bij Het Groen Werkt.

 

Hier zijn de pluspunten van een opleiding bij ons op een rij:

  • Krijg betaald terwijl je de fijne kneepjes van het vak leert
  • Wat je leert, pas je direct toe in de praktijk – de snelste manier om te leren
  • Doe ervaring op bij verschillende bedrijven en aan uiteenlopende projecten
  • Profiteer van ons netwerk met ervaren professionals en docenten die jou begeleiden
  • Kies de opleiding die bij jou past
  • Wij bieden, knipoog, eventueel aanvullende cursussen aan.
  • Elke dag is anders, en het werk is enorm leuk

 

Start jouw groene opleiding vandaag! Neem contact met ons op en ontdek waar jij kunt starten als hovenier.

Kennismaken?

Benieuwd wat Het Groen Werkt voor je kan betekenen? Neem contact met ons op!