Gebaseerd op 101 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5

Buiten werken beroepen

De beste buitenwerk beroepen?

Stel je voor..

Je werkdag doorbrengen in de frisse buitenlucht, omringd door groen. Klinkt goed, toch? Werken in de buitenlucht heeft veel voordelen. Het is gezond, houdt je fit en geeft je een gevoel van vrijheid. En als je van de natuur houdt, is er geen betere plek om te werken.

Dit is waar het beroep van hovenier om de hoek komt kijken. Als hovenier ben je de hele dag buiten. Je werkt met je handen, creƫert mooie tuinen en zorgt voor groen. Mensen vinden buiten werken vaak prettig omdat het afwisselend en bevrijdend is. Je bent niet gebonden aan een bureau of een scherm. In plaats daarvan ben je actief, creatief en maak je iets moois.

In deze blogpost duiken we in het vak van het hovenierschap. We ontdekken wat het werk inhoudt, waarom het zo lonend is en hoe jij hovenier kunt worden. Ben je klaar om meer te leren over dit heerlijke buitenberoep? Lees dan snel verder!

>> Of bekijk direct onze buitenwerk vacatures

 

hovenier, tevreden buiten aan het werken

 

Dagelijks buiten werken? Zo ziet een dag als hovenier eruit

Als hovenier is geen dag hetzelfde. Je begint misschien met het ontwerpen van een tuin. Hierbij luister je naar de wensen van de klant en gebruik je jouw creativiteit om een plan te maken. Dan is het tijd om je handen vuil te maken.

Je plant bomen, legt bloembedden aan en installeert tuinpaden. Maar het werk van een hovenier gaat verder dan alleen aanleggen. Onderhoud is net zo belangrijk. Denk aan snoeien, het gazon maaien en onkruid wieden. Zo zorg je ervoor dat elke tuin die je aanlegt, ook op lange termijn prachtig blijft.

Het mooie van werken als hovenier is de variƫteit. De ene dag ben je bezig met het aanleggen van een vijver, de volgende dag bouw je misschien een pergola of plaats je een schutting. Je werkt met verschillende materialen, technieken en planten. Dit maakt het werk uitdagend en interessant. Bovendien ben je altijd buiten, in contact met de natuur. Dat maakt het werk als hovenier zo uniek en bevredigend.

 

Werken in de frisse buitenlucht? Zo begin je

Wil je graag buiten werken? Dan is dit je startpunt. Bij Het Groen Werkt vind je diverse vacatures voor buitenberoepen, specifiek in het groen. Neem een kijkje op onze vacaturewebsite om de huidige mogelijkheden te ontdekken. Of je nu ervaren bent of net begint, er is vast iets dat bij je past.

Nog geen ervaring als hovenier? Geen paniek!

Overweeg dan een BBL-opleiding via Het Groen Werkt. In dit traject combineer je werken en leren. Je brengt vier dagen per week door op een werkplek, waar je praktische ervaring opdoet. De vijfde dag is voor theorie op school. Zo leer je het vak in de praktijk en verdien je tegelijkertijd. Het is een ideale manier om te starten in het groen met de zekerheid van een baan en inkomen.

>> Lees meer over onze BBL-trajecten tot Hovenier

Of je nu direct aan de slag wilt in een bestaande vacature of kiest voor een BBL-opleiding, Het Groen Werkt biedt je de kans om te genieten van het werken in de buitenlucht. Start je carriĆØre in het groen en ervaar de voldoening van een buitenberoep.

>> Wat verdient een Hovenier?

 

werken met handschoenen in de buitenlucht

 

Andere boeiende buitenberoepen

Naast hovenier zijn er nog vele andere boeiende beroepen die je de kans bieden om buiten te werken. Hier is een top 3 van buitenberoepen die elk hun eigen unieke uitdagingen en voldoening bieden:

1. Boomverzorger
Als boomverzorger heb je een cruciale rol in het behoud en de verzorging van bomen. Je werkzaamheden omvatten het snoeien en verwijderen van bomen, het uitvoeren van gezondheidsinspecties, het geven van advies over boombeheer en het opstellen van onderhoudsplannen. Dit beroep is perfect voor wie een passie heeft voor bomen en het milieu.

2. Groenvoorziener
In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van groene ruimtes, vooral in en rond Almere. Je draagt actief bij aan duurzame en ecovriendelijke stadsontwikkelingsprojecten. Als groenvoorziener creƫer je innovatieve groenoplossingen die bijdragen aan de biodiversiteit en werk je samen in een dynamisch team van groenspecialisten.

3. Machinist
Als machinist in de groenvoorziening voer je maaiwerkzaamheden uit om een verzorgd groenbeeld te behouden. Je speelt een belangrijke rol in onkruidbestrijding en draagt bij aan het behoud van de natuurlijke schoonheid. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het basisonderhoud en de schoonmaak van machines, het uitvoeren van veiligheidschecks en het rapporteren van voortgang en eventuele problemen.

Elk van deze beroepen biedt een unieke kans om buiten te werken en een positieve impact te hebben op de natuurlijke omgeving. Of je nu de gezondheid van bomen waarborgt, bijdraagt aan groene stadsprojecten, of zorgt voor het onderhoud van groenruimtes, deze beroepen bieden een lonende ervaring voor iedereen die graag buiten werkt.

 

Buiten werken start bij Het Groen Werkt

Voor een leuk en uitdagend buitenberoep ben je bij Het Groen Werkt aan het juiste adres. Of je nu gepassioneerd bent over het verzorgen van bomen als boomverzorger, het creƫren van prachtige groene ruimtes als groenvoorziener, of het nauwkeurig onderhouden van landschappen als machinist, wij hebben een plek voor jou.

Bij Het Groen Werkt bieden we een breed scala aan functies voor hoveniers, machinisten, groenvoorzieners, boomverzorgers en meer. Onze vacatures zijn niet alleen banen, maar kansen om te groeien, te leren en een positieve impact te hebben op de natuurlijke wereld om ons heen.

Ben je klaar om je carriĆØre in de buitenlucht te beginnen of voort te zetten? Bekijk dan onze vacatures en vind de perfecte match voor jouw vaardigheden en passies. Samen kunnen we werken aan een groenere, mooiere wereld. Bezoek vacature.hetgroenwerkt.nl en ontdek de mogelijkheden die wij bieden.

>> Bekijk onze vacatures voor buiten!Ā 

Kennismaken?

Benieuwd wat Het Groen Werkt voor je kan betekenen? Neem contact met ons op!