Gebaseerd op 101 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5

11 vragen aan de groenprofessional: Jasper

11 vragen aan de groenprofessional: deze keer de beurt aan Jasper. Hij is op dit moment via Het Groen Werkt werkzaam bij Idverde in de rol van boomverzorger. Wij mochten hem wat vragen stellen over dit mooie beroep.

Jasper, vertel eens, welke opleiding heb je gedaan?

“Ik ben begonnen op het Baanderherencollege in Boxtel, hier heb ik een niveau 1 opleiding gedaan. Daarvan heb ik drie jaar een hoveniersopleiding gevolgd. Daarna ben ik naar het Helicon Boxtel gegaan. Hier heb ik de niveau 2 en later niveau 3 opleiding tot hovenier gevolgd.

Ik heb destijds in het buitenland stage gelopen, dit was echt een hele mooie ervaring om mee te maken. Vervolgens heb ik een niveau 3 opleiding tot boomverzorger gevolgd. Daarna ben ik naar IPC gegaan om daar mijn ETW diploma te behalen.

Ondanks dat het een lange weg was, heb ik geen enkel moment spijt gehad. Ik wilde dit bereiken en heb dat doel uiteindelijk ook behaald.”

Hoelang ben je al werkzaam in dit beroep?

“Dit jaar augustus ben ik vier jaar werkzaam als hovenier/boomverzorger.”

Wil je dit werk blijven doen of zou je in de toekomst wat anders willen doen en zo ja, wat zou je dan willen doen?

“Dat vind ik een lastige vraag. Ik twijfel nog een beetje, maar ik denk dat ik de komende jaren eerst nog wat meer ervaring op wil doen in het veld. Ik merk wel dat ik dingen uitleggen ook heel leuk vind, misschien dat ik later toch wel naar kantoor wil of als docent wil gaan werken. Op die manier kan ik mijn ervaringen en kennis weer delen met anderen.”

Heb je altijd al geweten dat je als boomverzorger wilde gaan werken?

“Nee, eigenlijk niet! Als kind wilde ik altijd brandweerman of elektricien worden. Ook leek het me toen leuk om in het leger te gaan. Pas later ontdekte ik op 15/16-jarige leeftijd mijn passie voor tuinen, doordat ik mijn vader iedere zaterdag in de tuin hielp. Ook vond ik boomverzorging heel gaaf om te zien tijdens mijn stage. Nooit bij stilgestaan dat dit ooit mijn werk zou worden.”

     

Wat was het moment dat je besloot om boomverzorger te worden?

“Op vakantie in 2013 ben ik op een gegeven moment uit een boom gevallen en heb daar toen mijn buik door opengehaald. Toen ik op de grond lag vertelde ik mijn vriendjes en broertje die om mij heen stonden dat ik boomverzorger wilde worden. Iedereen verklaarde me voor gek maar ik ben het wel geworden!”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit voor jou?

“Iedere werkdag ziet er weer anders uit! Meestal starten we op de zaak met de rest van de collega’s met een bakje koffie, spullen verzamelen om dan vervolgens naar locatie te gaan. Geen dag is hetzelfde en ziet er weer anders uit. Dat maakt dit werk ook zo leuk.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Lastige vraag, ik vind bijna alles wel leuk om te doen! Het aanleggen van een mooie tuin, een boom veiligstellen die een gevaarlijke situatie creëert, in bomen klimmen of snoeien, met de verreiker takken weghalen.” Het is moeilijk kiezen 😉

“Je leert op een gegeven moment een boom ook echt te lezen, met één blik op de boom kan je de status van de boom al herkennen.”

Waar haal je energie uit?

“Ik haal energie uit mijn dag, doordat ik iedere dag weer mooie nieuwe uitdagingen aangeboden krijg. Daarbij zie je iedere dag ook het resultaat van je werk!”

Wat is je lievelingsboom/ wat vind je de mooiste boom en waarom?

“Mijn lievelingsboom is de amberboom. Het blad hiervan is mooi gevormd en de vorm van het hout vind ik het allermooist. Zeker in de herfst is dit een ontzettend mooie boom, de kleuren verschillen dan van geel, oranje en rood. Dat vind ik prachtig.”

Is er nog iets wat je kwijt wilt over het beroep boomverzorger?

“Ik wil zeker nog wat kwijt over dit prachtige beroep! Ik raad anderen zeker aan om dit werk ook te gaan doen. Je bent iedere dag lekker buiten in de natuur. Je leert op een gegeven moment een boom ook echt te lezen, met één blik op de boom kan je de status van de boom al herkennen. Elke dag is ook weer anders, dat maakt het werk ook zo leuk, want je ziet ook iedere dag weer wat anders”

Wat heeft Jeroen van Woerden/Het Groen Werkt gedaan om jou te helpen met het behalen van je doelen?

“Ik kon en kan altijd bij Jeroen terecht met vragen en begeleiding. Zo heeft hij mij geholpen met mijn voorbereiding tot mijn examen. Hij gaf mij tips met betrekking tot het onderzoek en zorgde ervoor dat ik met de juiste personen in contact kwam.

Na mijn opleiding zou ik gaan werken bij een bedrijf, voordat ik hier aan de slag kon moest ik alleen eerst nog één certificaat behalen. Echter besloot ik kort daarna om te gaan verhuizen. Doordat ik bij Het Groen Werkt zit kon ik heel gemakkelijk en snel aan de slag op een andere locatie zonder dat er contracten en dergelijke moesten worden aangepast.”

Het Groen Werkt: ook voor jou!

Dit is waar wij het voor doen bij Het Groen Werkt: een bijdrage leveren aan het werkgeluk van groenprofessionals! Wil jij net als Jasper aan de slag in het groen en ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via info@hetgroenwerkt.nl of bel naar 085 – 20 19 800.

Landelijk ruim 300 vacatures

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als hovenier, groenvoorziener, calculator, projectleider of ben je toevallig een leerling hovenier? Dan kun je bij ons áltijd terecht. Wij gaan graag voor jou aan de slag, zodat jij kunt groeien in het groen. Oriënteer via deze pagina naar beschikbare vacatures of bekijk de mogelijkheden van een leerwerktraject.

Deel dit bericht:

LinkedIn
WhatsApp
Email
Print

Misschien ook interessant: