Gebaseerd op 100 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5
100% baangarantie

Opleiding tot hovenier voor volwassenen

Twijfel je om op jouw leeftijd nog een carrièreswitch te maken? Twijfel niet! Kies voor de hoveniersopleiding bij Het Groen Werkt, waarbij een baan gegarandeerd wordt en volg de opleiding tot hovenier voor volwassenen.

Ook voor volwassenen heeft Het Groen Werkt passende opleidingen die jou kunnen opleiden tot een professionele hovenier. Je werkt en leert in de praktijk bij een hovenier bij jou in de buurt en volgt daarnaast school. Zo verdien je tijdens je opleiding gelijk al salaris en leer je de kneepjes van het vak van professionals in de praktijk. Op school krijg je verdiepende en theoretische stof. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan verder.

BBL-opleiding is voor iedereen

Bij de BBL-opleiding ga je één dag per week naar school. De andere vier dagen per week ben je werkzaam bij een hoveniersbedrijf bij jou in de buurt. Zo kun je alle geleerde theorie toepassen in de praktijk. Bij Het Groen Werkt geloven we erin dat deze gouden combinatie je de kans geeft om geleerde kennis gelijk eigen te maken door het gewoon lekker te gaan doen in de praktijk. Naast het salaris dat je gaat verdienen, krijg je ook nog een studiekostenvergoeding. Om alles in goede banen te leiden krijg je professionele begeleiding van echte vakmensen.

Opleiding tot hovenier voor volwassenen

Avond opleiding tot hovenier voor volwassenen

Werk je liever vijf dagen in de week en vind je het prima om in de avonduren naar school te gaan? Ook dat is mogelijk bij Het Groen Werkt. Je werkt dan vijf dagen per week bij een hoveniersbedrijf en gaat één avond in de week naar school. Tijdens deze avond gaan we dieper in op de vakkennis en technieken, die je de dag daarna direct kunt toepassen op je werk!

Omscholen

Dus twijfel niet, voor volwassenen die zich willen omscholen bieden wij genoeg mogelijkheden. Meld je aan voor één van de opleidingen of neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat ga je doen bij de opleiding tot hovenier voor volwassenen?

Als hovenier werk je veel buiten en ben je niet bang om vies te worden. Je kunt je creativiteit ten volle uit kwijt in het ontwerpen en aanleggen van tuinen, parken en andere groenvoorzieningen. Wij geloven erin dat de combinatie tussen werken in de praktijk en theoretische kennis leren op school ervoor zorgt dat je geleerde kennis gemakkelijk kunt toepassen en uitproberen in de praktijk.

Wanneer start de opleiding voor volwassenen?

Je kunt op elk moment starten met werken in de praktijk bij een leerbedrijf. Dan stroom je vanaf september in bij de opleiding op school. Zo hoef je in de tussentijd niet stil te zitten en kun je gelijk aan de slag.

Hoelang duurt de opleiding BBL hovenier voor volwassenen?

De duur van de opleiding is afhankelijk van het niveau waarop je deze volgt.

  • Niveau 1: 1 jaar
  • Niveau 2: 2 jaar
  • Niveau 3 en 4: 3 jaar

Voor de start van de opleiding is het belangrijk dat je over een werkplek beschikt bij een erkend leerbedrijf. TRI Groei in Groen helpt je bij het vinden van een baan bij jou in de regio waar je tijdens je studie werkt om meer ervaring op te doen.

Kennismaken?

Benieuwd wat Het Groen Werkt voor je kan betekenen? Neem contact met ons op!