Gebaseerd op 101 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5

Volg de hoveniersopleiding

Bij Het Groen Werkt bieden we hoveniersopleidingen aan met baangarantie. Dankzij onze nauwe banden met hoveniersbedrijven, doe je direct veel ervaring op en krijg je het hoveniers vak snel in je vingers! Ben je benieuwd welke hoveniersopleiding tot hovenier je kunt volgen of twijfel je nog of het hoveniers vak iets voor jou is? Lees dan snel verder en ontdek meer over onze opleidingen.

De hoveniersopleidingen van Het Groen Werkt

Het Groen Werkt is specialist als het gaat om de werving, opleiding en administratie van personeel in de groene sector. In samenwerking met TRI Groei in Groen bieden wij verschillende hoveniersopleidingen aan waarin we je intensief begeleiden.

Onze opleidingen worden in een werken-leren traject aangeboden. Zo blijf je geld verdienen tijdens een baan in de groene sector en behaal je in dezelfde periode relevante certificaten terwijl je naar je diploma toewerkt. Ook voor volwassenen!

Welke opleiding je volgt, hangt af van jouw persoonlijke wensen. Je volgt een BBL-opleiding als je vier dagen wilt werken en één dag naar school gaat. Tijdens de avondopleiding werk je vijf dagen en ga je één avond naar school. Hieronder vind je meer informatie over beide opleidingen.

Wat leer je op de BBL-opleiding tot hovenier?

Tijdens de BBL-opleiding heb je veel ruimte om de kneepjes van het vak te leren. Tijdens de vier dagen dat je werkt, loop je mee met hoveniers uit het bedrijf waar je werkzaam bent. Je leert tijdens je werk veel praktische elementen van het vak en tijdens de lesdagen ga je meer in op de theorie. Je werkt tijdens je studie bij verschillende hoveniersbedrijven. Daarnaast betalen wij je opleiding en kun je extra cursussen naast je reguliere opleiding volgen.

Wat zijn de voordelen van de BBL-opleiding?

Als je onder de 21 jaar bent, krijg je de schooldag doorbetaald. Ben je boven de 21 jaar, dan krijg je van ons een studiekostenvergoeding. Voor iedere student zijn er in de winterperiode mogelijkheden om extra cursussen te volgen, waarmee je relevante certificaten behaalt. Vanuit Het Groen Werkt is er een goede en intensieve begeleiding, terwijl jij binnen verschillende hoveniersopleiding ervaring opdoet. Na het afronden van je opleiding heb je gegarandeerd een baan!

De BBL-opleiding bieden wij aan in samenwerking met TRI Groei in Groen.

Hoe ziet de avondopleiding eruit?

Werk je liever fulltime en vind je het geen probleem om in de avond te studeren? Bekijk dan de voordelen van de avondopleiding tot hovenier eens. De opleiding richt zich op het leren van de juiste technieken van een hovenier en leidt je op tot een echte vakman.

Wat zijn de voordelen van de avondopleiding?

Als je de Avondopleiding tot hovenier volgt, betaalt Het Groen Werkt je opleiding, terwijl jij ervaring opdoet binnen verschillende hoveniersbedrijven. Iedere maand volg je vanuit school één praktijkdag, waarbij vaktechniek centraal staat. Naast de reguliere opleiding bieden we je ook de kans om extra cursussen te volgen en relevante certificaten te behalen. Na het afronden van je opleiding ben je gegarandeerd van een baan.

Hoveniersopleiding baangarantie

Wil je meer informatie over één van onze hoveniersopleidingen? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers. Zij vertellen je graag meer over de hoveniersopleiding naar jouw keuze of bezoek de pagina werken en leren voor meer informatie.

Veelgestelde vragen: Volg de hoveniersopleiding

Bij ons kun je de BBL-opleiding volgen op het niveau dat bij jou past. We bieden deze aan op mbo niveau 1, 2, 3 en 4 zodat je altijd kunt kiezen welke er geschikt is voor jou.

De lengte van de opleiding hangt af van het niveau waarop je deze volgt. Mbo niveau 1 duurt 1 jaar en over mbo niveau 2 doe je 2 jaren. Mbo niveau 3 en 4 duren allebei 3 jaren.

Om te starten met de BBL-opleiding tot hovenier heb je één van de volgende dingen nodig:

  • Een vmbo kader diploma om te starten op niveau 3
  • Een vmbo theoretisch diploma om te starten op niveau 4
  • Een startkwalificatie
  • Geen diploma of startkwalificatie? Dan volg je eerst de entree opleiding van 1 jaar.

Heb je wegens omstandigheden nooit je startkwalificatie kunnen halen, maar denk je te kunnen starten op niveau 2? Dan gaan we samen met jou het gesprek aan om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie over de BBL-opleiding tot hovenier ga je naar deze pagina.

salaris hovenier

Kennismaken?

Benieuwd wat Het Groen Werkt voor je kan betekenen? Neem contact met ons op!