Gebaseerd op 101 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5

Student Tuinman

Zin in een toffe bijbaan waar je lekker buiten kunt werken en ondertussen handige skills oppikt? Als student tuinman bij Het Groen Werkt combineer je jouw passie voor de natuur met waardevolle werkervaring.

Of je nu al groene vingers hebt of gewoon graag in de buitenlucht bezig bent, wij bieden je de kans om jezelf te ontwikkelen in een dynamische en groeiende sector.

Lees verder en ontdek waarom een baan als student tuinman precies is wat je zoekt!

Waarom kiezen voor een baan als student tuinman?

Werken als student tuinman heeft superveel voordelen. Je bent lekker de hele dag buiten bezig, wat niet alleen goed is voor je lichaam maar ook voor je mentale gezondheid.

Je leert praktische vaardigheden zoals planten verzorgen, tuinen aanleggen en onderhouden.

Ook werk je vaak in een team, dus je sociale skills gaan er zeker op vooruit en je maakt nieuwe vrienden. En vergeet niet, je draagt bij aan een groenere en mooiere omgeving, iets waarbij je trots op je dag kunt terugkijken, want er is echt werk verzet.

Groei door tot hovenier of..

Een bijbaan als student tuinman is een perfecte start voor een veelbelovende carrière in de groensector. Veel van onze studenten groeien door naar vaste banen als hoveniers, groenvoorzieners of zelfs landschapsarchitecten.

De groensector biedt diverse en interessante carrièremogelijkheden. Door nu al te beginnen, leg je een stevige basis voor een succesvolle toekomst in het groen. Bij Het Groen Werkt begeleiden we je graag op weg naar een bloeiende carrière.

Ben je nieuwsgierig naar hoe je kunt starten als student tuinman bij Het Groen Werkt? Check dan onze opleidingsmogelijkheden en ontdek alles over de voordelen en het aanmeldingsproces. Klaar om de eerste stap te zetten? Schrijf je dan snel in via onze aanmeldingspagina.

 

student tuinman

 

Wat doe je als student tuinman?

Als student tuinman ben je verantwoordelijk voor een breed scala aan taken die ervoor zorgen dat tuinen en groenvoorzieningen er altijd tiptop uitzien. Denk aan gras maaien, planten snoeien, bloemen zaaien en onkruid wieden. Je helpt ook bij het aanleggen van nieuwe tuinen, wat kan variëren van het planten van bomen en struiken tot het installeren van vijvers en paden. Elke dag is anders, en dat maakt het werk juist zo leuk en afwisselend.

Naast de dagelijkse onderhoudstaken krijg je ook de kans om mee te werken aan bijzondere projecten. Dit kunnen opdrachten zijn zoals het ontwerpen en aanleggen van thematuinen, het installeren van irrigatiesystemen of het creëren van groene ruimtes in stedelijke omgevingen. Deze projecten bieden je de kans om je creativiteit en probleemoplossende vaardigheden in te zetten, terwijl je tegelijkertijd waardevolle ervaring opdoet.

Hoe word je een student tuinman bij Het Groen Werkt?

Opleidingsmogelijkheden en Training

Bij Het Groen Werkt begrijpen we dat een goede opleiding de basis is voor succes in de groensector. Daarom bieden we verschillende opleidingsmogelijkheden aan, waaronder de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL). De BBL-opleiding combineert werken en leren, zodat je direct praktijkervaring opdoet terwijl je de benodigde theoretische kennis vergaart.

Tijdens deze opleiding werk je vier dagen per week bij een erkend hoveniersbedrijf en ga je één dag per week naar school. Deze combinatie zorgt ervoor dat je niet alleen snel leert, maar ook meteen je kennis in de praktijk kunt toepassen. Meer over onze BBL-opleidingen lees je hier.

Vereisten en Aanmeldingsproces

Om te starten als student tuinman bij Het Groen Werkt, heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wat we wel belangrijk vinden, is een passie voor groen en een hands-on mentaliteit. Je moet bereid zijn om hard te werken en te leren. Daarnaast is het handig als je enige basiskennis hebt van tuinieren of aanleg van groenvoorzieningen, maar dit is niet verplicht.

Het aanmeldingsproces is eenvoudig. Je kunt je aanmelden via onze contactpagina. Vul het aanmeldingsformulier in met je persoonlijke gegevens en motivatie. Onze recruiters nemen dan snel contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Zorg ervoor dat je in je motivatie duidelijk aangeeft waarom je graag als student tuinman aan de slag wilt en wat je verwachtingen zijn. Dit helpt ons om een goede match te vinden tussen jou en een geschikt leerbedrijf.

Bekijk vacatures: vacature.hetgroenwerkt.nl
Ontdek kansen: hetgroenwerkt.nl/contact

Extra: tips voor jouw sollicitatie

  • Laat zien dat je gemotiveerd bent en echt interesse hebt in het werk.
  • Lees van tevoren over de groensector en de rol van een tuinman. Dit laat zien dat je serieus bent.
  • Geef in je aanmelding duidelijk aan wat je verwachtingen zijn en wat je wilt leren.

Bij Het Groen Werkt doen we ons best om je snel en efficiënt te helpen aan een passende leerplek. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via onze contactpagina. Wij staan klaar om je te begeleiden naar een groene toekomst!

 

Veelgestelde vragen: Student Tuinman

Als student tuinman zorg je voor het onderhoud van tuinen en groenvoorzieningen. Denk aan gras maaien, planten snoeien, bloemen zaaien en onkruid wieden.

Nee, je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. Een passie voor groen en een hands-on mentaliteit zijn het belangrijkst.

Tijdens de BBL-opleiding werk je vier dagen per week bij een hoveniersbedrijf en ga je één dag per week naar school.

Veel van onze studenten groeien door naar vaste banen als hoveniers, groenvoorzieners of zelfs landschapsarchitecten.

Je kunt je eenvoudig aanmelden via onze contactpagina. Vul het formulier in en wij nemen snel contact met je op.

Kennismaken?

Benieuwd wat Het Groen Werkt voor je kan betekenen? Neem contact met ons op!