Gebaseerd op 101 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5

Hovenier worden?

Ben je klaar voor een carrière waarbij elke dag anders is en je omringd bent met de uitdagingen van het werken met de natuur? Overweeg dan hovenier te worden!

Als hovenier heb je de vrijheid om creatief te zijn, werk je in de frisse buitenlucht en zie je elke dag het resultaat van je werk. En het mooie is: bij Het Groen Werkt helpen we je stap voor stap om een professioneel hovenier te worden.

Je taken variëren van het ontwerpen en aanleggen van tuinen tot het onderhouden van parken en openbare groenruimtes. Of je nu een kleurrijke bloementuin aanlegt, een rustgevende waterpartij creëert, of een duurzaam landschapsontwerp maakt, jouw werk doet er echt toe, maakt klanten blij en heeft zichtbaar veel resultaat.

Bij Het Groen Werkt begrijpen we dat de stap naar een nieuwe carrière spannend kan zijn. Daarom zorgen wij ervoor dat je volledig ontzorgd wordt. Van een gedegen opleiding met baangarantie tot persoonlijke begeleiding op de werkvloer – wij staan voor je klaar.

En het mooie is: er is volop werk in de groenbranche. Dit betekent dat je vaak zelf kunt kiezen waar je aan de slag gaat. Of je nu droomt van werken in een stedelijke omgeving, een landelijke setting, of misschien wel bij mensen thuis in hun privétuinen.

Kortom, als hovenier heb je een baan die niet alleen voldoening geeft, maar ook zekerheid biedt. Dus, waar wacht je nog op? Neem de schop in handen en start snel met een opleiding tot hovenier via Het Groen Werkt. Ook hebben we al vacatures voor je klaar staan?

>> Opleidingsmogelijkheden

>> Ontdek vacatures

 

hovenier in actie

 

Wat houdt het werk als hovenier in?

Een hovenier is veelzijdig inzetbaar voor vrijwel alle klussen in de tuin. Voor bijna elke tuingerelateerde taak is er wel een hovenier die je kan helpen. Om je een beter beeld te geven van wat hoveniers zoal doen, hier een overzicht van enkele veelvoorkomende werkzaamheden:

  • Grondwerk: Dit omvat het afgraven of egaliseren van een tuin, wat de basis vormt voor verdere tuinaanleg.
  • Bestrating aanleggen: Het realiseren van terrassen of opritten, een taak die zowel fysieke arbeid als nauwkeurigheid vereist.
  • Beplanting aanbrengen: Het planten van bomen, struiken, en het inrichten van borders en perken.
  • Gazon of kunstgras aanleggen: Het creëren van een gazon, of dit nu natuurlijk gras of kunstgras betreft.
  • Erfafscheiding plaatsen: Het installeren van schuttingen, hagen of heggen voor privacy en tuinafscheiding.
  • Bouwkundige elementen plaatsen: Het bouwen of installeren van structuren zoals overkappingen, veranda’s, pergola’s of schuurtjes.
  • Vijver aanleggen: Het ontwerpen en realiseren van waterpartijen in de tuin.
  • Tuinverlichting of automatische beregening installeren: Het aanbrengen van praktische en sfeerverhogende elementen in de tuin.
  • Tuinonderhoud: Regelmatig onderhoud zoals snoeien, bemesten, onkruid wieden en algemene zorg voor de tuin.

 

Ontdek het unieke BBL-traject tot hovenier

Overweeg je een carrière als hovenier? Ontdek dan de mogelijkheden van een BBL-traject waarbij je het vak leert, terwijl je direct in de praktijk aan de slag gaat. Het BBL-traject biedt een combinatie van leren en werken met de zekerheid van een baan na je opleiding.

Bij Het Groen Werkt krijg je baangarantie. Zodra je klaar bent met je opleiding, kun je meteen beginnen met werken. Dit betekent geen eindeloze sollicitatieprocedures, maar direct de handen uit de mouwen in de groensector. Bovendien verdien je tijdens je opleiding al een salaris. Zo kun je je volledig richten op het leren en ontwikkelen van je vaardigheden, zonder financiële zorgen.

Een ander belangrijk aspect van ons traject is de praktijkervaring die je vanaf dag één opdoet. Je brengt niet al je tijd door in de klas, maar gaat ook direct aan de slag in de praktijk. Dit betekent dat je het echte groenwerk leert door het te doen, wat een onmisbare ervaring is in dit dynamische vak.

 

hovenier worden? Zie er hier een in actie

 

Praktisch: Zo ziet ons opleidingstraject eruit

In het BBL-traject werk je vier dagen per week bij een lokaal hoveniersbedrijf. Dit geeft je de kans om hands-on ervaring op te doen en het vak te leren van ervaren professionals. De vijfde dag van de week besteed je op school, waar je de benodigde theoretische kennis opdoet die je in de praktijk kunt toepassen.

Een groot voordeel van dit traject is dat je vanaf de eerste maand al inkomsten hebt. Je wordt betaald tijdens je opleiding, wat betekent dat je waardevolle werkervaring opdoet en tegelijkertijd een inkomen genereert. Als je jonger bent dan 21 jaar, krijg je zelfs je schooldag doorbetaald. Ben je 21 jaar of ouder, dan kun je rekenen op een vergoeding voor je studiekosten.

Een belangrijk aspect van het BBL-traject bij Het Groen Werkt is de professionele begeleiding vanuit TRI Groei in Groen. Deze organisatie staat bekend om haar expertise in het groenonderwijs. Dankzij onze samenwerking met TRI Groei in Groen ben je verzekerd van een hoogwaardige opleiding, waarbij je de nieuwste technieken en inzichten leert.

Samenvattend, het BBL-traject bij Het Groen Werkt is een uitstekende manier om je carrière in het groen te beginnen. Je combineert leren en werken, verdient een salaris en doet tegelijkertijd onmisbare praktijkervaring op. Met de steun van TRI Groei in Groen ben je uitstekend voorbereid op een succesvolle toekomst als hovenier.

>> Meer over de opleiding

 

Word hovenier via Het Groen Werkt

Klaar om je carrière als hovenier te starten? Bij Het Groen Werkt hebben we vacatures klaarstaan voor enthousiaste toekomstige hoveniers zoals jij. Ons BBL-traject biedt je niet alleen een uitgebreide opleiding, maar ook directe praktijkervaring en de zekerheid van een baan na je opleiding.

Neem de eerste stap naar een groene toekomst via onze website. Bekijk onze vacatures, ontdek meer over het BBL-traject en meld je aan. Heb je vragen of wil je meer weten? Ons team staat klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden.

>> Vacatures

>> Vragen over de mogelijkheden? 

Kennismaken?

Benieuwd wat Het Groen Werkt voor je kan betekenen? Neem contact met ons op!