Gebaseerd op 100 beoordelingen
4.7/5
Aantal sterren, gebaseerd op ... beoordelingen
4.7/5

Dé tegenhanger van de klassieke kantoorbaan

Werken in het groen

Werken in het groen is een fijne tegenhanger van de klassieke kantoorbaan. Je bent de hele dag buiten, steekt de handen uit de mouwen, je werkt in en met de natuur en je doet nooit twee keer precies hetzelfde. Het leert je om op een creatieve manier naar de wereld te kijken en het scherpt je sociale- en leiderschapsvaardigheden aan. Werken in het groen is voor iedereen die houdt van buiten zijn en die niet stil kan zitten. In dit artikel vertellen we je welke verschillende beroepen en werkzaamheden je kunt uitvoeren in het groen.

Bij Het Groen Werkt hebben we een unieke samenwerking met stichting TRI. Hierdoor kunnen we een breed aantal opleidingstrajecten aanbieden. Zodat jij altijd een opleiding kunt kiezen die bij je past!

Werken in het groen

Bij Het Groen Werkt zijn we dé specialist als het gaat om de werving, opleiding en administratie van personeel in de groene sector. We innoveren en zorgen voor vakmensen die met passie van hun hobby hun beroep maken. We bieden verschillende werk en leer trajecten aan en hebben talloze uitdagende vacatures. Wil je op de hoogte blijven van ons vacature aanbod? Schrijf je dan nu in op onze website en ontvang interessante groenvacatures direct in je mailbox!

Een half uur nadat ik had gesolliciteerd bij Het Groen Werkt werd er met mij een afspraak ingepland. Vrijwel direct na dat gesprek is er een afspraak gemaakt met de gemeente Goes. Na dat gesprek was voor mij de knoop door. Ondertussen heb ik nu al 4 weken achter de rug bij de bomenploeg en ik hoop dat er nog vele weken mogen volgen!

– Jelle Boogerd, Assistent Boomverzorger Gemeente Goes

Veelgestelde vragen

Bij het beroep hovenier denken veel mensen al snel aan de klassieke tuinman die het gras maait, de bladeren raapt en de bloemen zaait. Er komt echter nog veel meer bij kijken wanneer je in het groen werkt als hovenier. Zo maak je ontwerpen voor parken, tuinen en groenvoorzieningen, leg je vijvers, schuttingen en patio’s aan en onderhoud je beplanting zodat alles in de toekomst gezond blijft. Ben je nieuwsgierig naar hoe een opleiding tot hovenier eruit ziet? Bekijk alle informatie over de opleiding tot hovenier.

Je hebt ze vast wel eens gezien tijdens een rondje in het bos: bomen waar een oranje X op geschreven is. Deze bomen zijn vaak ziek en moeten gekapt, verzorgd of gesnoeid worden. Als boomverzorger weet je alles van bomen en boomsoorten. Heb je er weleens over nagedacht hoe een boom van honderden kilo’s verplant wordt? Of hoe je veilig tientallen meters hoog in een boom klimt om de takken te snoeien? Werken in het groen krijgt als boomverzorger een hele andere invulling. Je volgt de boom tijdens zijn hele levensloop. Je onderhoudt en snoeit de boom en leert wat bomen nodig hebben om gezond groter te blijven groeien. Als de boom toch ziek is, voer je tests uit en onderzoek je welke ziektes het heeft en wat de boom nodig heeft om weer gezond te worden. Voor meer informatie ga je naar de pagina opleiding tot boomverzorger.

In de hele wereld is verstedelijking een trend. Kleine dorpjes groeien uit tot grote steden en bossen en natuurgebieden worden geruimd om daar plaats voor te maken. Bij Urban Green Development ga je aan de slag om creatieve en innovatieve oplossingen te bedenken voor grote thema’s in de stad zoals: het milieu, luchtvervuiling, waterafvoer, bewateringssystemen, het in stand houden van biodiversiteit en slimme manieren om de stad te voorzien van meer groen. Je bent als het ware een stadstuinman. Verticale tuinen en parken op de daken van gebouwen zijn jouw territorium. Geen uitdaging is jou te gek en niets is onmogelijk. De opleiding Urban Green Development start in december.

Kennismaken?

Benieuwd wat Het Groen Werkt voor je kan betekenen? Neem contact met ons op!